Telefoon: +32 477 / 72.98.97 - E-mail: info@see3d.be

Su Podium V2.6+ Upgrade

Voorstelling van SU Podium V2.6

SU Podium V2.6 is een belangrijke functie-update die op afbeeldingen gebaseerde verlichting met HDR-achtergronden toevoegt en wijzigingen aanbrengt in de interface en licenties van Podium Browser. SU Podium V2.6 is een betalende upgrade en bevat ook alle toekomstige V2.6x-updates.

Upgrade Prijs

Als je een SU ​​Podium V2.6-licentie aankoopt, dan omvat deze nu ook de bibliotheek Podium Browser waarvoor je vroeger extra diende te betalen. Hierdoor zijn er nu twee upgrade-“lagen”. Dit hangt af van het feit of je voor de upgrade reeds beschikte over Browser of nog niet.

  • Upgraden naar V2.6 – Indien je reeds beschikt over Podium browser =  19,00 € excl. btw.
  • Upgraden naar V2.6 – Indien je nog geen Podium Browser hebt =   59,00 € excl. btw.
  • Een nieuwe licentie aankopen? Podium en Browser zijn nu 1 licentie. Deze is 235,00 € excl. btw

Nieuwigheden:

HDRI-verlichting

Ondersteuning voor op afbeeldingen gebaseerde belichting via HDRI-achtergronden.

Podium Browser

Er is een nieuw ontwerp van de interface + SU Podium en Podium Browser worden nu samen in 1 pakket verkocht, als zijnde één enkele licentie.

Podium exporter

Scènes verwerken is nu een veelvuldig proces waarbij alle CPU-kernen en threads veelvuldig worden gebruikt.

Nabewerking

PIE ondersteunt nu HDR-bewerking en bevat de optie “Adaptive linear tonemapping”.

De renderinstellingen worden nu opgeslagen voor afzonderlijke SketchUp scènes.

Een andere belangrijke update is dat de weergave instellingen van SU Podium ( inclusief voorinstellingen, achtergrond, uitvoerformaat / -indeling en verlichting instellingen) nu opgeslagen worden voor alle afzonderlijke SketchUp-scènes. Dit vergemakkelijkt het rendering proces voor complexe modellen aanzienlijk en maakt het veel gemakkelijker om scripts in de wachtrij te plaatsen bij modellen die zowel moeten voldoen aan interieur- als exterieur instellingen vereisten.

Op HDR gebaseerde verlichting

SU Podium ondersteunt nu ook op afbeeldingen gebaseerde verlichting.

V2.6 bevat vijf HDRI-achtergronden die bij de installatie kunnen worden gebruikt als een alternatief voor de twee bestaande, fysieke simulaties van Podium.

Deze achtergronden / luchten bevatten realistische lichtweergaven en lichttoon gegevens die rechtstreeks werden vastgelegd uit echte omgevingen. Op afbeeldingen gebaseerde verlichting is een veelzijdige, realistische benadering van de natuurlijke verlichting en dit zorgt ervoor dat de gebruiker gemakkelijk een aantal verschillende licht scenario’s kan uittesten om zo het scenario te kiezen dat het project in het beste daglicht zet (bij wijze van spreken).

Er zijn extra HDRI's beschikbaar in Podium Browser!

Er werden slechts vijf achtergronden opgenomen in de installatie om de bestandsgroottes beheersbaar te houden … Gebruikers met een 2.6 licentie kunnen echter gebruik maken van een grotere bibliotheek met extra HDRI’s die rechtstreeks vanuit Podium Browser kunnen worden toegevoegd.

Eenvoudige, snelle en veelzijdige ontwikkeling voor een mooie look!

Het uitproberen van een andere lucht of een andere achtergrond is net zo eenvoudig als het kiezen van een andere Instagram-filter. Reflecties, schaduwen en het kleurenpalet blijven altijd in harmonie en dit omdat alle verlichting wordt aangedreven door de HDRI-achtergrond. Sommige scènes worden weergegeven met verschillende HDRI-achtergronden.

Podium Exporter

De snelheid werd opnieuw verbeterd omdat tijdens het renderproces de scènes nu nog beter verwerkt worden.

Vóór SU Podium V2.6 gebruikte de Podium Exporter slechts één CPU-kern!

Aangezien de meeste moderne werkstations (minimaal) meerdere kernen hebben, betekende dit dat vele computer bronnen er werkloos bij stonden terwijl Podium alles aan het verwerken was in de render engine.

SU Podium V2.6-exporter gebruikt nu al de CPU-kernen tijdens het exportproces!

Hoewel dit de weergavetijd waarschijnlijk niet aanzienlijk verkort om tot een definitief beeld te komen, is dit vooral handig tijdens de voorbereidende ontwerpfase van een complex project. En dit omdat het de tijd inkort die nodig is om meerdere testresultaten uit te voeren. Dit is vooral belangrijk bij grotere SketchUp-bestanden.

Podium Browser: nieuw ontwerp en licentie wijzigingen

Nieuw ontwerp van Podium Browser.

De Podium Browser-interface is bijgewerkt waardoor je nu sneller kan zoeken in de categorieën en subcategorieën. Door middel van schuifregelaars en met klikken en slepen kunt je vrij snel een hele categorie scannen. ook zijn er nieuwe sorteeropties waardoor gebruikers tot honderd miniaturen tegelijk kunnen bekijken.

Podium Browser en SU ​​Podium zijn nu vervat in één enkele licentie.

Vanaf V2.6 wordt de betalende Podium Browser-inhoud opgenomen bij de aankoop van SU Podium.

Dat betekent dat iedereen die een upgrade uitvoert naar V2.6 ook toegang krijgt tot de hele Podium Browser-bibliotheek, als ze hiervoor nog geen licentie hadden. Maar omdat al veel gebruikers een Podium Browser licentie bezitten, zijn er twee verschillende upgrade prijzen om dit te compenseren.

Opmerking – Omdat Podium V2.6 alleen wordt uitgebracht voor SketchUp 2017 en nieuwer, blijft Podium Browser nog steeds verkrijgbaar als een zelfstandige plug-in voor gebruikers die nog met SketchUp 2016 of een nog oudere versie werken.

HDR-bewerking in de Podium Image Editor

De Podium Image Editor ondersteunt nu een 32-bit bewerking workflow voor HDR-weergave vanuit Podium. HDR-afbeeldingen bevatten een breder dynamisch bereik wat betreft de belichting informatie waardoor de gebruikers in de nabewerking grote wijzigingen kunnen aanbrengen in de belichting en de tonale kwaliteiten van een render en dit zonder kwaliteitsverlies of strepen.

Adaptieve lineaire tonemapping – Een nieuwe histogram-normalisatie functie waardoor met één klik HDR kan worden weergegeven in de Podium Image Editor. Dit normaliseert automatisch de luminantiewaarden in de afbeelding om het volledige dynamische bereik te kunnen dekken en het verbetert tegelijkertijd de gebieden met lokaal contrast in een HDR-weergave.


Klaar om te upgraden naar SU Podium V2.6?

SU Podium V2.6 vereist SketchUp 2018, 2019 of 2020.

Wanneer je een bestaande Su Podium 2 of 2.5 versie hebt en je wenst die te upgraden naar V2.6 neem dan contact met ons op!

Podium gebruiken op SketchUp 2020, dan heb je de 2.6 verie nodig.

Klaar om te starten met SU Podium V2.6?

SU Podium V2.6 vereist SketchUp 2018 , 2019 of 2020.

Podium gebruiken op SketchUp 2020, dan heb je de 2.6 verie nodig.

Su-Podium
 

su-podium.be located at Pachtersdreef , Putte, . Reviewed by 36 customers rated: 4.5 / 5