Telefoon: +32 477 / 72.98.97 - E-mail: info@see3d.be

SU Podium verlichting – belichting van exterieuren en interieuren

Hemellicht, zonlicht – natuurlijke verlichting, SU Podium Lichten.

SU Podium V2.5 bezit twee soorten natuurlijke verlichting. De lucht en de zon. Deze zijn beide vormen van “buitenverlichting” maar ze zullen effect hebben op interieurrenderings wanneer light door een raam naar binnen valt bijvoorbeeld, dat kan met SU Podium Lichten.

Hemellicht is een ambiënte lichtbron die gelijkmatig gebruikt wordt op de volledige SketchUp achtergrond lucht.

su podium hemellicht sky light

Zonlicht is een andere natuurlijke lichtbron. De zonlicht optie is actief wanneer de SketchUp schaduw optie actief is. De helderheid en de blootstelling van de zon kunnen gemakkelijk worden gecontroleerd door een aantal variabelen inclusief SketchUp schaduw, het tijdstip van dag en de periode in het jaar. Wanneer de optie zonlicht ingeschakeld is, kunt je gebruik maken van de Fysieke hemel in Podium om een realistische hemelachtergrond te renderen.

Kunstlicht – LEM, Omni’s en spots.

su podium Kunstlight

A. LEM Licht

LEM licht is een soort kunstmatige lichtbron in SU Podium V2 en zal een licht creëren in één richting, weg van het vlak met het specifieke materiaal.

Verborgen LEM is waar het gehele LEM materiaal verborgen zal worden in de gerenderde afbeelding. Dit is een krachtige functie die je de mogelijkheid geeft om de lichtbron te verbergen maar het creëert een gelijkmatig verdeeld-diffuse licht.

 b. Omni licht

Universeel licht of omni licht is een kunstmatige lichtbron die licht gelijkmatig in alle richtingen verspreid. Dit is vergelijkbaar met een gloeilamp. Voor het invoegen van universeel licht of omni, klik op het icoon van lichtpictogram in de werkbalk en sleep een puntlicht in het model. Universeel licht / omni is een groep die in SketchUp een lichtgroep genoemd wordt. Je kan de lichtgroep in de SketchUp outliner bekijken.

c. Spotlichten

Spotlichten zijn een soort universeel licht maar ze laten je toe om de richting van het licht of het belichte gebied te controleren. Lees hier meer over spotlichten en het Podium lichtsysteem.

d. Podium Browser: Klaar voor gebruik lichtarmaturen

SU Podium 2 komt met een extentie SU Podium Browser. Dit is een zeer uitgebriede bibliotheek met honderde klaar voor gebruik lichtarmaturen als 3d model klaar voor direct gebruik en te renderen. Deze bibliotheek zijn dus klaar voor gebruik SketchUp modellen met voorbreide Podium materialen en lamp installingen.

su podium browser lichtarmaturen bibliotheek

Ontdek SU Podium Browser, een bibliotheek met duizende objecten om je SketchUp project nog mooier te maken!

su-podium.be located at Pachtersdreef , Putte, . Reviewed by 36 customers rated: 4.5 / 5